Locatie Kangoeroestraat gaat verhuizen
De locatie van De Fontein aan de Kangoeroestraat gaat medio maart 2018 verhuizen naar een prachtig gerenoveerd pand aan de Kameelstraat 2 in Breda. In dit pand komt een integraal kind centrum (IKC) waar naast CBS De Fontein ook Kindercentrum Belle Fleur een plek krijgt.

Het gebouw
Het nieuwe schoolgebouw is helemaal gerenoveerd en ingericht volgens de eisen en wensen die aan modern onderwijs worden gesteld. Gezellige en lichte lokalen, ruime gangen en algemene ruimten.

IKC OASE
Het nieuwe gebouw, waar de IKC is gevormd door de samenwerking tussen De Fontein en Belle Fleur heeft de naam IKC OASE gekregen. Als de school naar de Kameelstraat komt en een fontein en een mooie bloem gaan zich daar vestigen dan is de associatie met een oase snel gemaakt.

Onderwijs in beweging
Een nieuw schoolgebouw biedt ook kansen voor onderwijsvernieuwing. Hoewel de ouders aangeven dat de kwaliteit van ons onderwijs goed is, willen we blijven innoveren. Het nieuwe gebouw zal ons inspireren en biedt de mogelijkheden om het onderwijs aan te passen naar de behoefte van de huidige tijd om zo de leerlingen klaar te stomen voor de toekomst.

Plek in de wijk
IKC OASE is een onderdeel van de wijk Brabantpark/Heusdenhout. We zullen door het jaar heen activiteiten organiseren die niet alleen voor ouders en leerlingen zijn, maar waarbij we ook nadrukkelijk de wijkbewoners uitnodigen om onze school te bezoeken.